Anna Holmlund cyklar med pappa Lars Foto: SVT

Anna Holmlund cyklade – slog ett slag för hälsa och motion

Uppdaterad
Publicerad

På en trehjuling slog Anna Holmlund följe med Sverige runtcyklisten Alicia Petersdotter. En nätt tur i Sundsvallsområdet mellan Bergsåker och Birsta.

Cyklisten Alicia Petersdotter slår ett slag för hälsa och motion och cyklar från Trelleborg till Kiruna på tolv dagar tillsammans med alla som vill följa henne en bit på vägen.

I dagarna passerar hon Västernorrland. Under fredagen cyklar hon från Sundsvall till Örnsköldsvik, med stopp bland annat i Sollefteå.

En dem som ville följa Alicia en bit på vägen är skicrossåkaren Anna Holmlund som fortsätter sitt rehabtränande efter kraschen på träning strax före jul 2016.

Försenad efter gps-bekymmer

På en trehjuling skulle Anna följa Alicia från Bergsåker i Sundsvall till Birsta på torsdagen. Var det tänkt.

Men vissa problem med gps:en gjorde att Alicia Petersdotter inte dök upp på utsatt tid. Anna Holmlund med följe startade dock cyklingen på sin trehjuling ändå och efter halva sträckan kom Alicia ifatt.

I klippet här intill kan du följa Annas första tramptag i den specialdesignade trehjulingen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.