Efter dotterns död – Annas mamma vill se konsekvenser

Uppdaterad
Publicerad

Annas mamma Polina efterlyser mer än bara kritik mot de som ansvarade för hennes dotters vård. 

Polina sökte vård för sin dotter Anna men blev hemskickad med lavemang och besked om att Anna endast hade gaser i magen. Egentligen hade hon cancer och dog en kort tid efteråt. Hemma i Resele sitter Annas mamma och har läst IVO:s utredning med den kritik som riktas mot de ansvariga läkarna. Hon vill se mer är bara kritik.

– Jag kan inte acceptera att det inte blir några konsekvenser för någon inom sjukvården, säger Polina Allemann.

– Läkarna är också människor, men det är så många därför blir man så arg, flera av läkarna är barnspecialister, fortsätter Polina.

Polisanmälan aktuell igen

Polina har tidigare polisanmält vården för det som hände hennes dotter. Polisen lade ner utredningen men nu hoppas Polina att den kan tas upp igen när IVO pekat ut en ansvarig läkare.

– Man vill gärna höra att den ansvarige tar ansvar och säger att vi har gjort fel. Hon (Anna) fick ingen chans men alla ansvariga kan leva vidare, det är inte rätt, säger Polina.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Anna Allemann

Mer i ämnet