Ännu en chef går från Näringslivsbolaget

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en av de tre chefer som arbetsbefriades i samband med larm om arbetsmiljöproblem på arbetsplatsen lämnar nu Näringslivsbolaget. Det meddelar Sundsvalls kommun i ett pressmeddelande.

Ytterligare en person i chefsställning lämnar nu kommunala Näringslivsbolaget i Sundsvall. I samband med den uppmärksammade utredningen av bolaget blev tre chefer arbetsbefriade under nära tre månader.

Utredningen tillsattes efter en visselblåsares larm om kränkningar på arbetsplatsen, något som dock inte kunde påvisas. Däremot pekade utredarna på en andra problem kring hur bolaget sköttes.

Näringslivsbolaget i Sundsvall

För en tid sedan blev en uppgörelse klar med Näringslivsbolagets vd, Anita Öberg, och tanken var att de två områdescheferna skulle komma tillbaka i tjänst i mitten av augusti, men nu lämnar alltså ytterligare en chef bolaget.

”Inga kommentarer”

– Slutar den anställde på egen begäran?

– Med hänsyn till de inblandade personerna kommer vi inte lämna ytterligare kommentar, säger Anneli Rehnfors (C), styrelseordförande.  Vi har kommit överens om att bolaget och den anställde kommer att gå skilda vägar.

Anneli Rehnfors (C), styrelseordförande för kommunala Näringslivsbolaget i Sundsvall. Foto: SVT

Vilka ekonomiska villkor har ni kommit överens om?

– Vi har kommit överens om att inte kommentera detta heller.

Nyrekrytering

När kommer rekryteringen av en ny chef inledas?

– Det blir en fråga för styrelsen, jag kan inte föregripa det, säger Anneli Rehnfors.

I början av augusti är det styrelsemöte i Näringslivsbolaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Näringslivsbolaget i Sundsvall

Mer i ämnet