Avtalet som förra landstingsdirektören Inger Bergström upprättade tillsammans med tidigare personaldirektör Lena Thelin, har nu lett till ännu en polisanmälan. Foto: SVT

Ännu en polisanmälan mot landstinget

Publicerad

Anmälaren vill att avtalet mellan förra personaldirektören Lena Thelin och dåvarande kanslichef Inger Bergström, ska prövas av rättslig instans.

Avslöjandet av det hemliga mycket förmånliga avtalet som slöts i samband med att förra personaldirektören i Landstinget Västernorrland, Lena Thelin, lämnade sin tjänst, fortsätter uppröra allmänheten. Förra veckan kom ännu en anmälan in till Ekobrottsmyndigheten.

I anmälan liknas uppgörelsen om löneutbetalning trots att Thelin slutat sin tjänst i Landstinget, vid en maskerad penninggåva alternativt muta, ”Avtal om lön utan krav på arbetsprestation kan ej tecknas”, skriver anmälaren.

LÄS MER: Framträdande politiker anmäler tidigare toppchef

Skenanställning

Eftersom Lena Thelin, enligt avtalet, kunde få lön utbetald utan att arbeta, är det en skenanställning, anser anmälaren som själv misstänker att Lena Thelin och Inger Bergström gjort sig skyldiga till upprättande av falsk urkund, mutbrott, bedrägeri, förskingring och trolöshet mot huvudman.

Ekobrottsmyndigheten som tog emot anmälan har i sin tur skickat den vidare till polismyndigheten Region Nord, med hänvisning att Ekobrottsmyndigheten inte utreder den här typen av brott.

Nu återstår att se om polismyndigheten kommer att utreda ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet