Hör Niklas Säwén (S), vård- och omsorgsnämndens ordförande, om utbyggnaden av internet inom omsorgen: ”Vi ska göra allt för att det ska gå så snabbt som möjligt”. Foto: SVT

Ansvarig politiker om bristen på tillgång till wifi på gruppboenden: ”En fråga som är eftersatt”

Uppdaterad
Publicerad

Redan i våras togs ett beslut att tillsätta pengar för uppbyggnad av internet i omsorgen. 16 miljoner totalt, 8 miljoner 2020 samt 8 miljoner 2021, där den övervägande delen av kostnaden berör socialtjänstens boenden.

– Jag önskar självklart att det här hade gått snabbare. Och det här är en fråga som diskuterats i många år, säger Niklas Säwén (S), vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Tillgång till trådlöst internet saknas på de flesta omsorgsboenden i Sundsvall. Många i den här gruppen kan inte längre träffa sina släktingar och vänner på grund av coronan, och utan internet riskerar de att bli mer isolerade.

– Det här är en sak som är eftersatt. Och då har vi ett ansvar från kommunen att försöka fixa det, säger Niklas Säwén (S), vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet