Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Omkomne Antons mamma beskriver honom som ”otroligt lugn, snäll, ödmjuk och väldigt händig” i ett sms till SVT Nyheter Västernorrland. Foto: SVT

Anton, 26, från Matfors dog i hissolyckan i Sundbyberg – mamman: ”Snäll och ödmjuk”

Uppdaterad
Publicerad

Anton Runsvik från Matfors omkom när en bygghiss störtade till marken vid ett bygge i Sundbyberg i december 2023.

Hans mamma beskriver honom som en lugn och snäll person och innebandyklubben Vattjoms IK beskriver honom som en person med ”största hjärtat både på och av planen” i ett inlägg på sin facebooksida.

– Det är för att hedra Antons minne, säger ordföranden Per Rosén.

Den 26-årige Anton Runsvik från Matfors väster om Sundsvall var en av de fem personer som omkom när en bygghiss störtade till marken vid ett bygge i Sundbyberg i Stockholm.

Hissolyckan i Sundbyberg

Innebandyklubben hedrar hans minne

Anton Runsvik spelade tidigare innebandy i Vattjoms IK och nu vill föreningen hedra hans minne. På klubbens facebooksida har man lagt ut en text, något dn.se var först med att rapportera.

– Det är för att hedra Antons minne. Det är en otroligt tragisk händelse som ryckt bort en ung människas liv, säger Per Rosén, ordförande i Vattjoms IK.

Händelsen sätter spår

Per Rosén är nybliven ordförande i klubben och hade själv ingen närmare relation till Anton Runsvik som avslutade sin aktiva karriär för cirka sju år sedan, men han konstaterar att händelsen sätter spår i ett litet samhälle som Matfors.

Familjen har godkänt att SVT Västernorrland publicerar Antons namn.

Texten som Vattjoms IK lagt ut:

På sin facebooksida har Anton Runsviks tidigare innebandyklubb Vattjoms IK skrivit ett inlägg för att hedra 26-åringen som omkom i hissolyckan i Sundbyberg. Foto: Vattjoms IK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hissolyckan i Sundbyberg

Mer i ämnet