Måndag den 11 december rasade en bygghiss i Sundbyberg, och fem personer dog i samband med olyckan. En av de som om omkom är en man från Sundsvalls kommun. Foto: SVT

Man från Sundsvalls kommun en av de döda i hissolyckan i Sundbyberg

Uppdaterad
Publicerad

En av de personer som omkom i den svåra olyckan med en arbetshiss i Ursvik i Sundbyberg nordväst om Stockholm var hemmahörande i Sundsvalls kommun. Det står klart efter att SVT Västernorrland kontaktat personer som kände den avlidne.

Sundsvalls Tidning var först med att berätta nyheten. Under onsdagen har SVT har varit i kontakt med bekanta och anhöriga till den avlidne som var i 25-årsåldern. Ingen vill uttala sig och man säger sig inte veta så mycket om vad som egentligen hände.

Enligt de uppgifter som SVT har, arbetade den avlidne Sundsvallsbon åt ett företag på den aktuella byggarbetsplatsen i Ursvik. Det är samtidigt oklart vad mannen hade för roll.

Hissolyckan i Sundbyberg

Bekant till familjen berättar

SVT ställde frågan till en anhörig om vilket företag som anlitat Sundsvallsbon. Men även det tycks i nuläget vara oklart.

– Jag har ingen aning, säger personen.

En bekant till familjen berättar att han undvikit att ringa men skrivit meddelanden.

– De har det jobbigt nu, konstaterar personen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hissolyckan i Sundbyberg på 60 sekunder. Foto: Per Sjöberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hissolyckan i Sundbyberg

Mer i ämnet