Foto: Håkan Sjöström/SVT

Ingen allvarligt skadad vid arbetsplatsolyckan i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Två anställda på SCA Östrand råkade ut för en arbetsplatsolycka under fredagen. Ingen av dem skadades allvarligt.

– Det var en packning som brast varpå het ånga flödade upp, säger Björn Lyngfeldt informationschef på SCA.

Polisen gick ut med ett meddelande strax efter 15 på fredagen om att det har skett en arbetsplatsolycka vid Östrand, SCA Graphic i Timrå.

Polis och ambulans skickades till fabriken. Ingen av de två personer som var inblandade skadades allvarligt. Enligt uppgifter till polisen ska de ha ha blivit utsatta av varm ånga i samband med någon form av underhållsarbete. Något SCA Forest Products informationschef Björn Lyngfeldt kan styrka:

– Det var en packning som brast varpå het ånga flödade upp i samband med ett motorbyte. Ångan gjorde att de blev svedda och en av de drabbade åkte till sjukhuset för att få sina blesyrer omsedda, den andre bedömde att det inte var nödvändigt, säger han.

Nu kommer man att se över rutiner och utreda varför det kunde hända:

– Vi får naturligtvis utreda varför detta hände om vi har någon brist i våra rutiner som gjorde att något sånt här kunde hända eller om det var ett svårförutsägbart materialfel att den här packningen borde ha hållit under de här omständighterna. Det vet vi inte det får vi kolla, säger Björn Lyngfeldt.

Polisen uppger att ärendet kommer att överlämnas till åklagare för bedömning om förundersökning ska inledas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.