Arbetet på Hallstaberget stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Efter Mittnytts larm om asbest i hotellbyggnaden, kommer byggjobbarna inte att behöva fortsätta sitt arbete i de delar av hotellet som innehåller asbest. Det bestämdes efter ett möte med kommunen och entreprenörer.

Under tisdagen stoppades delar av byggarbetet på Hallstaberget i Sollefteå. Vid ett samordningsmöte på förmiddagen beslutade chefer och entreprenörer att inte låta sina anställda vistas i den befintliga byggnadens källarvåning förrän alla utrymmen är sanerade. Med på mötet var även Bo Bergqvist, fastighetssamordnare på Sollefteå kommun.

– Byggarbetarna är oroliga och det här är för att säkerställa att de inte utsätts för asbest, säger Bo Bergqvist till Mittnytt.

Hallstaberget

Som vi tidigare rapporterat har flera byggjobbare helt ovetande utsatts för farlig asbest vid renoveringen av hotellet. Arbetsmiljöverket har även riktat kritik mot bygget.

Nu ska det göras en ordentlig urstädning av källarvåningen och sedan ska man utforma en plan för hur man ska sanera asbesten som finns där. Diskussioner kommer att föras med entreprenören i slutet av veckan. Hur stora förseningar det här innebär för bygget är oklart.

– Vi måste först och främst prioitera hälsan och de som är inblandade i projektet, säger Bo Bergqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hallstaberget

Mer i ämnet