Foto: Barbro Sellin/SVT

Arbetsmiljöproblem bakom krisen i Näringslivsbolaget

Uppdaterad
Publicerad

Skälet till att tre chefer i näringslivsbolaget arbetsbefriats har sin grund i arbetsmiljöfrågor, det enligt Anders Hedenius (S), Näringslivsbolagets styrelseordförande.

Näringslivsbolagets styrelse höll ett extrainkallat möte på onsdagsmorgonen på grund av krisen i bolaget. Tre höga chefer har arbetsbefriats under tiden misstankarna mot dem utreds.

Det är anmälningar som gjorts via kommunens visselblåsarfunktion och som handlagts av kommundirektören och kommunjuristen i Sundsvall.

– Deras bedömning utifrån anklagelserna är att det här måste utredas vidare, säger Anders Hedenius (S), till SVT Nyheter Västernorrland.

Inga detaljer

Han vill inte gå inte på i detalj på vad anmälan innehåller.

– Jag kan inte berätta något mer, men jag har ändå den lilla informationen att vi sannolikt kan stryka att det är något civilrättsligt, brottsligt polisärende, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Näringslivsbolaget i Sundsvall

Mer i ämnet