Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Madeleine Wahter är sektionschef på Arbetsmiljöverket. Foto: Arbetsmiljöverket/SVT

Arbetsmiljöverket: ”Det är en komplex situation”

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsmiljöverket ska nu börja med sin utredning av den tragiska dödsolyckan på kombiterminalen i Sundsvall.
– Vi åker normalt inte ut i det akuta skeendet, utan i det läget är det viktigt att säkerställa att arbetsgivaren tagit hand om personal och att det finns krisstöd till de kollegor som förlorat en arbetskamrat, säger Madeleine Wahter, sektionschef på Arbetsmiljöverket.

Polisen var under onsdagen på plats vid olyckan och genomförde en teknisk undersökning, och ärendet leds nu av åklagare. Även Statens haverikommission är inkopplad i ärendet. Parallellt med detta så börjar nu också Arbetsmiljöverket sin utredning av olyckan.

Komplex situation

– Det är en komplex situation, vi behöver titta på vad inspektionerna säger, arbetsbelastningen och vad de använt sig av för teknik, säger Madeleine Wahter sektionschef på Arbetsmiljöverket.

Arbetsmiljöverket har inspektörer vid fem regioner runt om landet och har till uppgift att kontrollera att arbetsgivare och andra som ansvarar för arbetsmiljön lever upp till de krav som ställs i arbetsmiljölagen.

Hör mer om vad Arbetsmiljöverket har att säga om olyckan i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer