Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tobias Lindenkäll vände hem till Härnösand efter 20 år i Stockholm. En av de statliga myndigheter som flyttat verksamhet till Härnösand gav en möjlighet till ett chefsjobb för honom Foto: Pierre Ragnehag

Återvändaren Tobias tog ett statligt jobb i Härnösand – och hittade en förändrad stad

Uppdaterad
Publicerad

Efter 20 år i Stockholm valde Tobias Lindenkäll och hans familj att flytta hem till Härnösand igen. En utflyttad enhet inom Skatteverket gav honom möjlighet till ett nytt jobb. Mindre trängsel och bättre miljö tycker han.

– Det är kul att få flytta hem och vara med om en satsning på nya jobb i kommunen, säger Tobias Lindenhäll, sektionschef Skatteverkets post- och arkivdel som flyttats från Solna till Härnösand.

Tidigare arbetade han inom försvarsmakten.

Kan bli 30-tal anställda

Idag har sektionen 12 anställda, men på sikt kan det bli uppemot 30 personer som kommer att jobba i kommunen.  Sedan tidigare har Skatteverket en avdelning där ett tiotal anställda jobbar. Just nu huserar man i provisoriska lokaler, men planen är att sektionen ska inrymmas i Riksarkivets nya bygge vid Saltvik.

I klippet: Tobias Lindenkäll om bakgrunden till flytten – och om ett skäl till att statliga myndigheter ska finnas ute i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.