Den så kallade Sollefteåföretagaren under huvudförhandlingen i Ångermanlands tingsrätt. Foto: Teckning Ylva Holmgren

Även Sollefteåföretagaren överklagar domen i Kindbergmålet

Uppdaterad
Publicerad

Den 56-årige Sollefteåföretagare som dömdes till fängelse i två och ett halvt år för grova ekonomiska brott i härvan kring Östersunds Fotbollsklubb och dess förre ordförande Daniel Kindberg överklagar den fällande tingsrättsdomen.
Därmed har alla tre dömda i målet överklagat.

Advokat Jonas Granfelt som är Sollefteåföretagarens försvarare skriver i sin inlaga till Ångermanlands tingsrätt att hans klient ansluter sig till vad de övriga åtalade i målet anfört.

Han skriver att de gärningar hans klient anklagas för inte är styrkta i tingsrättens dom och därför ska den ogillas. I och med det ska han också befrias från skadeståndsskyldighet och beslutet om näringsförbud, skriver advokaten.

”Rättegångsfel”

Jonas Granfelt pekar bland annat på att åklagaren under sitt slutanförande förde in ytterligare förutsättningar som inte avhandlats tidigare under huvudförhandlingen, och som advokaterna i målet därmed ”inte haft anledning att särskilt rikta in försvaret mot../...Detta torde utgöra ett grovt rättegångsfel.”

Granfelt menar att rättegångsfelet gör att hovrätten bör undanröja den fällande domen och återförvisa målet till tingsrätten för ny bedömning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ekobrottmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet