Foto: Sebastian Kahnert, TT

Badhuset het fråga i Ånge

Uppdaterad
Publicerad

Badhusfrågan står högt på agendan i Ånge. Flera partier har beräknat att det kan behövas en skattehöjning för att klara investeringen.

Ånge kommuns enda simhall, i Fränsta, är i stort behov av renovering. Något som enligt förslagen kan kosta mellan 40 och 80 miljoner kronor.

– Vi vill behålla badhuset men frågan är hur vi ska finansiera det. Vi vill veta mer om de olika alternativen innan vi bestämmer oss, säger Linda Mattson Bolin (VF)

Val 2018 Ånge

– Det är det kommande kommunfullmäktige som får avgöra vad vi ska välja för nivå och fatta ett ansvarsfullt beslut. Men 40 miljoner i Ånge motsvarar en investering på 400 miljoner i Sundsvall, säger Sten-Ove Danielsson (S)

VF optimistiska

Partiet Vår Framtid var nya i kommunvalet i Ånge 2014 och blev näst största parti förra valet. Och deras förstanamn på listan tror att framgången håller i sig.

– Jag får signaler att väljare tycker att vi gjort nytta i kommunpolitiken. Det kan bli så att vi får en avgörande roll om vi väljer att samarbeta med någon och (S) inte får egen majoritet eller samarbetar med (V), säger Linda Mattson Bolin, Vår Framtid.

Hon tror att opinionssiffrorna där (S) tappat jämfört med förra valet även kommer att spegla sig i resultatet i kommunvalet i Ånge.

– Det är en känsla jag har när jag pratar med människor, säger Linda Mattsson Bolin (VF).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Ånge

Mer i ämnet