Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anna-Sara Sorsén som är påväg hem till Umeå och en av många tågresenärer som är fast i Sundsvall på söndagskvällen – ”Man hade kunnat önska att de uppdaterade informationen”. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Banvallen underminerad av regnet – orsakar inställda tåg i norr

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafik ställs in genom Västernorrland som följd av att banvallen blivit underminerad av regnvädret och de höga flödena. Tåg Umeå-Stockholm påverkas också.

Persontåg mellan Sundsvall och Härnösand har ställts in på söndagen som följd av ovädret med mycket nederbörd. Från Vy-tåg meddelar presskommunikatören till SVT att man fått besked av Trafikverket att det blivit underminering av banvallen på två ställen.

– Därför har vi stoppat trafiken. Det är ganska nytt och vi håller på att jobba med att organisera hur vi ska lösa de problem som uppstår, säger Elisabeth Rönnlund, presskommunikatör på Vy-tåg.

Brist på bussar

Vy-tåg söker ersättningstrafik men vid kontakten med SVT på dagen framgick att det är problem att få fram bussar i nödvändig mängd. Vy-tåg arbetar vidare med att lösa problemen för trafikanterna.

På Trafikverkets hemsida står att SJ:s snabbtåg Umeå-Stockholm klockan 14.21 också har ställts in på söndagen.

Strandsatta har väntat i timmar

Trafikverket uppger att störningarna mellan Sundsvall-Härnösand beräknas vara åtgärdade under eftermiddagen på söndag. Vid 18-tiden på kvällen är det fortfarande mängder av resenärer på Sundsvall C som inte fått komma iväg.

Hör Anna-Sara som försöker ta sig till Umeå berätta i videon ovan.

Så såg tidtabell-tavlan ut på järnvägsstationen i Härnösand vid lunchtid på söndagen. Foto: Örjan Leek

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.