Foto: SVT

BB-demonstration i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt besökte BB-demonstrationen på Mynttorget i Stockholm. Senare i eftermiddag planerar Sollefteågruppen att överlämna ett brev till den ansvarige ministern, Gabriel Wikström (S).

På eftermiddagen inledde BB-ockupanterna från Sollefteå sin manifestation i Stockholm. Ett 25-tal personer hade slutit upp på Mynttorget, ett stenkast från maktens centrum, regeringskansliet Rosenbad.

Stöd från Sjöstedt

En av de som kom förbi var Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet som drivit kravet om extramiljoner för att stötta förlossningsvården i landet. Beskedet om att partiet kommit överens med regeringen om de här extrapengarna i vårbudgeten kom i morse.

Ockupationen av Sollefteå sjukhus

Efter det möte som hålls mellan Gabriel Wikström (S) och företrädare för bland annat landstinget i Västernorrland vill BB-gruppen från Sollefteå lämna över ett brev till ministern.

Brev från blivande mamma

”Det är ett brev från en orolig blivande mamma i Sollefteå”, berättar Carina Hellström, en de aktiva i BB-gruppen som rest ner till Stockholm idag.

Till ministern vill demonstranterna framföra kravet att BB i Sollefteå öppnas igen, ett krav som, enligt Carina Hellström, Jonas Sjöstedt ställde sig bakom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ockupationen av Sollefteå sjukhus

Mer i ämnet