Carina Hellström, Sollefteå, är en av tre representater för BB-ockupationen, som ska träffa ministern.

BB-ockupanter träffar minister och partiledare

Uppdaterad
Publicerad

På måndag åker BB-ockupanter från Sollefteå till Stockholm. Där kommer de att träffa både socialministern och Kristdemokraternas partiledare för att prata sjukvård. De ska också överlämna namnlistor mot BB-nedläggningen.

Socialminister Annika Strandhäll ska få ta emot namnlistorna mot BB-nedläggningen och ockupanterna ska prata sjukvård med henne och partiledare Ebba Busch Thor. De ska också träffa representanter för Socialstyrelsen och Inspektionen för vård och omsorg och Anna Nergårdh, so är utredare i utredningen samordnad utveckling för en god och nära vård.

Ska prata lösningar

BB-ockupanterna skriver i ett pressmeddelande att de åker till Stockholm för att prata ”lösningar på ett riksomfattande problem om vården som gör att människor far illa i onödan. I norra Sverige dör bebisar och människor pga att politikerna inte lyssnar på folket.”

Ockupationen av Sollefteå sjukhus

Ockupanterna kräver en akutsjukvård som är nära och jämlik var man än bor i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ockupationen av Sollefteå sjukhus

Mer i ämnet