• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

En knapp timme efter larmet fick Sjöräddningen kontakt med mannen från båten och kunde avbryta sökinsatsen. Foto: Google earth/SVT Grafik

Olycka till havs – segelbåt sjönk utanför Bönhamn

Uppdaterad
Publicerad

En segelbåt utan någon ombord har siktats till havs utanför Bönhamn i Kramfors kommun. Under larmarens samtal med Sjö- och flygräddningen sjönk båten. Sjöräddningen lyckade till sist spåra ägaren, som kunnat simma i land.

Larmet kom 18.22, då en person hade sett en segelbåt utan någon ombord. När personen kom närmare såg hen att seglen delvis var halade och låg på sidan, dessutom låg segelbåten mycket djupt i vattnet.

– Under tiden vi talade med larmaren så sjönk den till slut, säger pressansvarig på Sjö- och flygräddningscentralen.

Sjöräddningen larmade ut två båtar och sjöhelikopter från Umeå som sökte av området.

Ringde mobilen

Samtidigt pågick ett intensivt sökande efter ägaren till segelbåten, och när man hittade mobilnumret och ringde var det någon som svarade i andra änden.

– De hade seglat på något i dimman och hade lyckats simma i land, berättar operatören vid Sjö- och flygräddningscentralen.

Sjöräddningen fick kontakt med mannen från båten klockan 19.10 och kunde avbryta sökinsatsen.

– Han hade blivit hämtad av en vän och var på väg hem. Vi är nöjda med att han lever.

Artikeln har uppdaterats

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.