Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Träningen har varit ett av de största hjälpmedlen för Alex Ceesay. I klippet berättar han hur en dag på behandlingshemmet ser ut. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Lista: Behandlingen på Korpberget – så fungerar den

Uppdaterad
Publicerad

Alex Ceesay ägnade dagarna på behandlingshemmet i Kramfors åt tre aktiviteter som hjälpte honom att ta sig ur sitt drogmissbruk och minska risken för återfall i brott. I klippet berättar han hur en dag på Korpberget ser ut.

Alex Ceesay var på behandlingshemmet Korpberget i Kramfors i sex månader.

För honom har det varit en resa mot självinsikt och återhämtning från sitt tidigare liv, där droger och kriminalitet har varit i fokus. Genom terapi, utbildning och stöd har han arbetat med att bryta de mönstren och hitta nya, hälsosammare vägar att gå.

– Det har varit extremt många timmar terapi som har lett till att jag har vridit och vänt på varenda sten, säger Alex Ceesay.

Han berättar att det har varit jobbigt att lyfta vissa trauman som han varit med om, men att det alltid har mynnat ut i något positivt.

– Det var jobbigt för stunden, men i längden har det blivit något bra, säger han.

Hör i videon ovan vilka tre vardagsaktiviteter som har hjälpt Alex tillfrisknande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.