Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag har blivit kastad under bussen”, säger Georgina Farman. Hör hennes tankar om beskedet i klippet ovan. Foto: SVT

Beslut om att sparka tränare skapar turbulens i Timrå IK

Uppdaterad
Publicerad

I måndags kom beskedet att Timrå IK sparkar tränaren för damlaget, Georgina Farman. Det här har väckt starka reaktioner bland spelarna och under onsdagskvällen hölls ett möte för diskutera det uppkomna läget.

SVT Västernorrland har träffat Farman efter beskedet. Hon säger sig inte ha fått några signaler innan måndagens besked om något inte skulle stå rätt till. Så sent som i maj utsågs hon till både sportchef och tränare för damlaget.

Timrå IK:s klubbchef har bland annat kritiserat henne för brister i värdegrunden, ett påstående som den nu sparkade damtränaren ställer sig oförstående till.

SVT har sökt ansvariga i Timrå IK under dagen, men utan resultat. Timrå IK skrev under tisdagen i ett pressmeddelande att “vi försökt lösa situationen en tid, men såg till slut ingen annan utväg än att göra en förändring på ledarsidan”.

I klippet ger Georginas Farman sin syn på händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.