Flickan mår fortfarande dåligt över nakenbilderna och är besviken över att ingen kommer att ställas till svars. Foto: SVT

15-årig flicka hängdes ut naken på Snapchat – besviken efter nedlagd polisutredning

Uppdaterad
Publicerad

Det är ett år sedan det hände men den 15-åriga flickan från Sundsvall mår fortfarande dåligt över nakenbilderna som publicerades på nätet. I dag är hon besviken efter beskedet att ingen kommer att ställas till svars.

Polisutredningen har pågått sedan förra våren. Mobiler har beslagtagits. Förhör har hållits och i utredningen har misstankarna riktats mot åtta högstadiepojkar, alla i 15-års åldern.

I dag framträder ett av deras offer för SVT Västernorrland och hon är besviken efter att polisen och åklagaren Stina Sjöqvist beslutat lägga ned förundersökningen. För henne har det år som gått sedan hon hängdes ut på nätet fått stora konsekvenser och hon är ledsen att det inte får konsekvenser också för de pojkar som lade ut bilderna.

Hör henne berätta i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nakenbilder på barn sprids på sociala medier

Mer i ämnet