Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Håkan Sjölander om hur aktionsgruppen tänker att man ska rädda Östavallssågen. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Besvikelse i Östavall – planerar protestaktion

Uppdaterad
Publicerad

I ett inlägg på sociala medier framgår att ortsbor planerar en protestaktion mot nedläggningen av Östavalls sågverk.
Ledningen för Norra Skog väljer att inte kommentera saken.

I inlägget som publicerats av arbetsgruppen för Östvallssågens överlevnad står att det finns planer på att bevaka infarterna till sågen ”så att inte en enda del monteras ner eller lämnar området.”

Planerna är konkreta. Man nämner att vakter, bilar och traktorer ska finnas på plats dygnet runt.

”Så länge det finns minsta lilla möjlighet att det finns köpare som vill förhandlas med Norra Skogs ledning om köp kommer vi inte att acceptera att förhandling inte sker.”

”Luften gick ur mig”

Texten är undertecknad av tre personer; företagaren Håkan Sjölander, lokalpolitikern och företagaren Leif Edh och förre kommunalrådet Sten-Ove Danielsson (S). Den senare uppger att han tappat lite av stridsviljan det senaste dygnet.

– När jag läste tidningen i morse gick luften ur mig. Men om de genomför aktionerna kommer jag att hjälpa till på något sätt, säger det tidigare kommunalrådet.

”Inga kommentarer”

Norra Skogs industrichef Henrik Jönsson säger sig inte ha tagit del av Facebookinlägget om civil olydnad beträffande nedmonteringen av sågen, och att en aktion för att sätta käppar i hjulet för det hela  planeras.

– Jag förstår att det är upprörda känslor just nu. Men jag väljer i nuläget att inte kommentera den här typen av aktioner, säger han till SVT Västernorrland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östavallssågen

Mer i ämnet