Fallet med vandaliserade bilarna kan bli löst

Uppdaterad
Publicerad

Kommer ni ihåg fallet med de vandaliserade bilarna utanför Sundsvall? Nu kan en lösning vara på gång sedan polisen lovat granska fallet på nytt.

Polisen har varit i kontakt med paret sedan SVT berättat deras historia i veckan. 30 gånger har de fått sina bilar vandaliserade och spåren leder mot kvinnans ex.

Paret bedömer att de förstörda och vandaliserade bilarna kostat dem över 100 000 kronor i försäkringar och självrisker. En bil har blivit totalförstörd, andra har sprayats ner med färg. 50 däck har de fått sönderskurna.

SVT Nyheter granskar vardagsbrotten

Hittills har polisen lagt ner deras anmälningar men nu har polisen tagit kontakt. Paret har fått löftet att deras fall ska granskas på nytt.

– Det känns jättebra. Polisen har lovat att gå igenom alla våra anmälningar och jag hoppas verkligen att den här plågan äntligen får ett slut, säger det utsatta paret till SVT.

Polisen har tagit intryck av deras berättelse. Förundersökningsledaren Henrik Blusi menar att ärenden som detta minskar förtroendet för polisens arbete:

– Ja, självklart. Om människor vänder sig till oss och och upplever att dom inte får hjälp så förstår jag om deras förtroende för oss minskar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter granskar vardagsbrotten

Mer i ämnet