Bojkottade ledningen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen informerade Mittuniversitetets ledning om följderna av det historiska styrelsebeslutet – då valde många av de anställda i Härnösand att bojkotta informationsträffen.

På tisdagsförmiddagen anordande Mittuniversitetets ledning en gemensam informationsstund för personalen på alla tre universitetsorterna Sundsvall, Härnösand och Östersund. Mötet hölls i Härnösand och de övriga två orterna var medverkade på videolänk, och det var rektor Anders Söderholm som höll i informationen.

Skälet var förstås måndagens beslut i universitetsstyrelsen som innebär att verksamheten i Härnösand upphör, och att utbildningarna där flyttas till Sundsvall.

Avsiktlig bojkott

Men många av de anställda i Härnösand deltog inte vid informationen.

Det handlar om en medveten och avsiktlig bojkott för att markera det stora missnöjet och den stora besvikelsen över beslutet bland personalen i Härnösand..

En av dem som bojkottade sin ledningen och det den hade att säga till personalen under tisdagen var lektor Magnus Oscarsson.

Inget gehör

Han menar att de anställda i Härnösand förgäves försökt diskutera framtidsfrågor med ledningen utan att få gehör, och att det därför kändes meningslöst att närvara vid informationen efter styrelsebeslutet.

– Jag har också svårt att se att det beslutet fattas enbart av ekonomiska skäl. Det måste även finnas andra orsaker i botten, säger han.

– Jag tycker också att det är mycket anmärkningsvärt att ett beslut i en sådan här tung och viktig fråga fattas av styrelsen när fyra ledamöter går emot och reserverar sig, fortsätter Magnus Oscarsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mittuniversitetet

Mer i ämnet