Foto: SVT

Bonnier hade högsta budet för Mittmedia

Uppdaterad
Publicerad

Bonnier och Polaris har lämnat bud på Mittmedia och enligt Medievärlden var det Bonniers som hade det högsta budet. På onsdag fortsätter förhandlingarna.

Det är tidningen Medievärlden som kan avslöja att Bonnier har lämnat det högsta budet för Mittmedia. Enligt tidningen ska parterna träffas igen för att ”förtydliga buden”.

Det var i december Bonnier kom in med ett bud på mediekoncernen Mittmedia, där ett 30-tal dagstidningar ingår. Vid den tidpunkten hade norska Polaris Media redan långt gångna förhandlingar om köp.

Bonnier räknar med att göra vinst på Mittmedia genom att ta bort all överbyggnad, skriver Medievärlden. Värdet på Mittmedia beräknas ligga mellan 50 och 100 miljoner kronor.

Facket kritiska

Fackklubben vid norra Mittmedia har dock inte informerats om att ett slutbud lagts på koncernen. Och de är djupt kritiska.

– Det är förstås glädjande om det kommit in två bud. Men företagets sätt att hantera informationen om detta är undermåligt. Vi hade så sent som igår en MBL-information med HR-chefen där andemeningen var att de inte hade något nytt att berätta. Vi ställde väldigt raka frågor om bud, men fick inte några besked, säger Johanna Hejdenberg som leder fackklubben vid norra Mittmedia till Journalisten.

Om Bonniers köper Mittmedia måste affären först prövas av Konkurrensverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.