Jeremy Boyce-Rotevall Foto: Bildbyrån

Boyce-Rotevall derbyhjälte för Timrå

Två minuter. Sedan hade Jeremy Boyce-Rotevall kvitterat och vänt derbyt mot Modo.

Han blev stor segerorganisatör med sina två mål.

– Det är han som leder oss till den här segern , säger Jonathan Dahlén till C More.

Matchklockan stod på nio minuter in i den sista perioden. Modo ledde med 1-0 sedan Emil Molin – klubbens poängmakare – halvvägs in i den andra perioden tagit vara på en retur.

Då skulle Timrås stora och intensiva målkavalkad braka lös. Försök hänga med:

Jeremy Boyce-Rotevall gjorde två mål inom loppet av två minuter. Sedan en halvminut efter så var poängkungen Jonathan Dahlén framme och satte 3-1. Samme Dahlén skickade sedan en puck i sidled till Erik Karlsson som ostört kunde pricka in 4-1. Det blev slutresultatet.

– 4-1 vinner vi med. Det är skönt, säger Dahlén till C More.

Sedan öser han superlativ över Boyce-Rotevall som banade väg för vändningen och segern.

– Han leder vägen och gör två mål. Det är det som är så härligt att följa efter en sådan kille som alltid är hundra procent och vilken match han gör. Det är han som leder oss till den här segern, säger han.

Timrå befäster ledningen

Derbyn mellan Timrå och Modo brukar innebära mycket känslor, högt tempo och en välfylld arena. Alla tre komponenter stämde väl in på denna match.

– Man önskar att man kan spela inför en sådan här publik varje kväll, säger Dahlén.

Timråklacken, till vänster, fick jubla högst. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Den här säsongen har det varit fördel Timrå som vann det första derbyt i Örnsköldsvik med 4-1 och nu kammade de alltså hem det andra derbyt lagen emellan.

Och efter segern så befäster Timrå sin serieledning i hockeyallsvenskan. Modo ligger kvar på sin nionde plats.