Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Louay Bygdén/SVT

Omfattande brandskador i kafé och hotell i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen började det brinna i en byggnad som inrymmer ett kafé och hotell i centrala Örnsköldsvik.

Alla hotellgäster fick evakueras och hjälp med att hitta alternativt boende, då byggnaden fått omfattande skador. Ingen person ska däremot ha skadats.

Larmet kom strax före 22 och vid 22.15 hade räddningstjänstens första resurser just kommit fram till platsen och har sedan dess arbetat med att släcka branden både in- och utvändigt.

– Vi har en brand och rökutveckling i ett hotell, med kafé och annex mot en kyrka. Den ska ha börjat på en uteterrass, säger Fredrik Lindqvist.

Åtta enheter från räddningstjänsten var på plats vid 23.40 och fler styrkor var på väg. Även ambulans och polis skickas dit.

”Ordentliga brandskador”

Under måndagsmorgonen var räddningstjänst fortfarande kvar på platsen för att arbeta med eftersläckning.

– Vid 02-02.30-tiden i natt var branden under kontroll och då hade man även fått stopp på spridningen, säger Thomas Hansson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

SVT: Hur omfattande skador är det på byggnaden?

– Det är ganska ordentliga brandskador på terassen där det börjat brinna. Sedan har det spridit sig via takkonstruktionen, som vi varit tvungna att öppna upp. Så det är ganska omfattande skador på byggnaden.

Ingen ska ha kommit till skada i branden, men de som bodde på hotellet fick hjälp att hitta någon annanstans att ta vägen.

En anmälan gällande mordbrand har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.