Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Prästen Stefan Nordström från EFS-kyrkan i Örnsköldsvik är chockad över den tragiska händelsen som inträffade under söndagskvällen. Foto: Lousy Bygdén/SVT

Kyrkans lokaler skadade i storbranden i Örnsköldsvik – prästen Stefan: ”Väldigt tragiskt och chockartat”

Publicerad

Den omfattande branden i centrala Örnsköldsvik under söndagskvällen har orsakat omfattande skador och påverkat flera lokaler.

Bland annat kafét som drivs av EFS-kyrkan.

– Det är många tankar som går och många frågor som hänger i luften, säger prästen Stefan Nordström.

Sent på söndagskvällen kom larmet om en brand i centrala Örnsköldsvik, i lokaler där bland annat ett hotell och EFS-kyrkans lokaler.

Det dröjde fram till 02.30-tiden innan räddningstjänsten hade branden under kontroll.

Under måndagsmorgonen hölls ett möte där kollegorna inom kyrkan diskuterade händelsen och hur de kan gå vidare. Stefan Nordström, berättar att flera av dem var chockade och hade svårt att sova efter det som inträffat.

Flyttar till Dekarsön

På grund av den omfattande branden har EFS-kyrkan i Örnsköldsvik beslutat att flytta sin verksamhet till nya lokaler på Solbacken i Dekarsön tidigare än planerat.

Tidigare var flytten inplanerad efter midsommar, men på grund av branden väljer man påskynda processen.

I klippet berättar Stefan Nordström om känslorna och tankarna efter branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.