Vägen var återigen öppen vid lunchtid under tisdagen efter att en brinnande buss orsakade stopp på E4 i höjd med Birsta i Sundsvall. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Brinnande buss på E4 i Birsta i morse – delvis stopp i södergående trafik

Uppdaterad
Publicerad

En brinnande buss på E4 i höjd med Birsta mellan Timrå och Sundsvall har gjort att södergående trafik på sträckan stått stilla under tisdagsmorgonen.

Under förmiddagen är ett körfält söderut öppnat men framkomligheten är tills vidare begränsad.

Ingen person ska ha skadats i branden. Det fanns inga passagerare ombord på bussen när branden utbröt.

Enligt räddningstjänsten har branden troligen startat i bussens bromssystem. Det har varit stor rökutveckling på platsen och diesel ska också ha läckt ut från den brinnande bussen.

– Vi låter det brinna ut. På grund av dieselläckaget och all rök på platsen så håller vi södergående körfält avstängda tills vidare. Vi behöver nog sanda innan vi kan släppa på trafiken igen, sa räddningstjänstens inre befäl André Wadell till SVT vid åttatiden på tisdagsmorgonen.

Södergående E4-trafik mellan Timrå och Sundsvall har varit helt avstängd under tisdagsmorgonen. Nu släpps trafiken fram i ett av körfälten, preliminärt fram till tolvtiden då Trafikverket enligt den senaste prognosen räknar med att vägen ska kunna öppnas helt igen.

Vid 11.30-tiden var vägen helt öppen.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.