Minister: Broavgifter kan vara misslyckande

Uppdaterad
Publicerad

Om folk väljer bort Sundsvallsbron på grund av avgiften, då har man inte nått målet med att bygga bron och då får man ta upp frågan på nytt. Det sa infrastrukturministern Anna Johansson(S), när hon besökte Sundsvall idag.

Infrastrukturminister Anna Johansson(S) var på plats i Sundsvall för att medverka i Järnvägsforum på Södra berget men kunde också blicka ned på sundsvallsområdets just nu mest brännande infrastrukturfråga, Sundsvallsbron där trafiken i princip halverats sedan broavgifter infördes.

På frågan om det är ett misslyckande om folk fortsätter att välja bort bron säger hon så här:

– Då får man väl i alla fall säga att man inte nått målen man hade för att bygga bron och då får man väl ta upp frågan på nytt, om det skulle vara så.

Men någon omedelbar förändring av avgiftsmodellen eller att slopa avgifterna helt, det tycks inte vara aktuellt i nuläget.

– Jag tror att man får titta på det i lite längre perspektiv innan man bestämmer om man ska göra några åtgärder och vad det i så fall ska vara, säger Anna Johansson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

E4 Sundsvall

Mer i ämnet