Foto: Barbro Sellin

Bropelare rasade över bil

Uppdaterad
Publicerad

Strax före lunch rasade ett av betongfundamenten på Sundsvallsbrons norra fäste och träffade en bil. Bilägaren befann sig inte i bilen när det hände, men händelsen utreds nu som ett misstänkt brott av polisen.

Det är ett av de ihåliga betongfundament som klär in Sundsvallsbrons norra fäste, på östra sidan, som vält. Betongpelaren har träffat en bil som stod parkerad vid platsen.

– Vi såg något svart som for ner sen small det jävlar i min låda, säger Mats Lenberg, som jobbade inne i bron när pelaren rasade.

E4 Sundsvall

Området avspärrat

Polisen har nu spärrat av området och Trafikverket har personal på plats. Bron är fortfarande öppen för trafik. Och enligt polisen fanns ingen människa i bilen när den träffades.

– Brofundamentet har ingen bärande funktion. Vi vet ännu inte hur det gått till eller vilken orsaken är, säger Lena Karlsson vid Trafikverkets pressjour till SVT Västernorrland.

Arbetar inne i bron

Bilen tillhörde ett energibolag och personalen arbetade med en fjärrvärmeledning som går inne i bron.

Sundsvallsbron, som är Sveriges längsta motorvägsbro, invigdes för drygt sju månader sedan. Under sommaren har kompletterande betongarbeten utförts vid norra brofästet.

Utreds av polis

Raset utreds nu av polis som ett misstänkt brott, farmkallande av fara för annan. Utredningen ska visa om oaktsamhet ligger bakom händelsen.

När betongpelaren rasade var flera byggarbetare på väg ut från bron. Urban Bäck såg då att det var hans bil som blivit krossad av raset.

– Jag är glad över att jag står här, jag ska nog åka och köpa en trisslott, säger Urban Bäck till SVT Nyheter Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E4 Sundsvall

Mer i ämnet