All busstrafik i Sundsvall, Matfors, Njurunda och Timrå är inställd tills vidare på grund av väglaget meddelar bussbolaget Din tur. Foto: Tiffany Lind/SVT

Busstrafiken i Sundsvall och Timrå fortsatt inställd på grund av väglaget

Uppdaterad
Publicerad

Busstrafiken i Sundsvall, Matfors, Njurunda, Stöde och Timrå är fortsatt inställd resten av kvällen på grund av väglaget meddelar bussbolaget Din tur.

Orsaken uppges vara regn på kalla vägar som har orsakat halka, vilket bland annat ledde till att en buss ställde sig på tvären på Skönsbergsvägen i Sundsvall vid lunchtid under torsdagen.

Även människor som har bokat färdtjänst kan påverkas i och med eventuella förseningar, skriver Din tur på sin hemsida.

Vid klockan fem på torsdagseftermiddagen meddelar Din tur att busstrafiken i Härnösand startades upp igen kvart i fem. Men den trafik som är inställd i Timrå och Sundsvall kommer vara inställd resten av kvällen.

Svår halka

Enligt Din turs trafikchef Mathias Sundin råder det fortsatt svår halka på delar av vägnätet och så länge regnet fortsätter hjälper inte sandningen. Trafikbolagen har löpande kontakt med väghållarna som kör på med full styrka.

Busstrafiken i Ånge, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik går fortsatt enligt tidtabell. Även linjerna 28 och 30 från Sundsvall mot Holm/Liden, enligt Din turs trafikchef Mathias Sundin.

”Då väderläget förändras löpande och regnet/snön drar norrut så kan ytterligare trafik komma att ställas in under kvällen. Vi återkommer då med information om detta”, skriver Mathias Sundin i ett mejl till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.