Väl inne i sportbutikens lokaler går det snabbt för den maskerade tjuven att lokalisera bytet: de exklusiva cyklarna. – Han visste exakt vilka cyklar han skulle ta, säger butiksägaren Peter Högström. Foto: övervakningsbilder / Örjan Leek

Stal cyklar för över 100 000 – se övervakningsbilderna

Uppdaterad
Publicerad

Två inbrottstjuvar bröt sig in med kofot i en sportaffär i Härnösand vid ettiden under natten mot fredagen. På mindre än en halvminut var det hela över.

Bytet: Tre exklusiva cyklar tillsammans värda omkring 115 000 kronor.

Ett vittne såg två personer bryta upp en dörr till Intersports lokaler i Härnösand med kofot. Kort efteråt, sedan inbrottslarmet gått, såg vittnet dem försvinna i hög fart i en vit skåpbil av ännu okänt märke.

Först antogs det att tjuvarna inte hunnit få med sig något stöldgods eftersom de lämnade platsen så snabbt efter inbrottet.

Men när butiksägarna Peter Högström och Gunilla Hjort kom till platsen kunde de konstatera att tre exklusiva cyklar försvunnit.

Över på knappt en halvminut

Det bekräftas också av bilderna från butikens övervakningskamera – där man kan se en av de maskerade tjuvarna grabba tag i cyklarna och snabbt försvinna ut.

Det hela var över på mindre än 30 sekunder.

– Han visste exakt vilka cyklar han skulle ta, säger Peter Högström.

Eftersöks

Tillsammans har de tre stulna cyklarna, varav en elcykel, ett värde på runt 115 000 kronor. Den dyraste av dem har ett butikspris på cirka 50 000.

Polisen har sökt den vita skåpbilen under natten och morgonen, hittills utan resultat. En första brottsplatsundersölkning är gjord och en teknisk undersökning görs under dagen.

Trots att en polispatrull var på plats redan tio minuter efter det att inbrottslarmet gått så var man alltså för sent ute.

Spaningarna efter bilen och gärningsmännen fortsätter under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.