Från vänster: Lars Rocksén (Ångermanlands läkarförening), Roger Byström (regionkandidat), Anna-Britta Åkerlind (kommunalrådskandidat) och Jonny Lundin (regionrådskandidat) Foto: Centerpartiet

(C) vill ha sjukhuschef i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet går till val på att skrota den kritiserade länsklinikorganisationen som de var med och införde under alliansens tid i landstinget.

– Man får inte vara sämre än att man kan ändra sig, säger Anna-Britta Åkerlind, oppositionsråd i Örnsköldsvik.

Enligt Centerpartiet har länsklinikorganisationen misslyckats med sitt uppdrag och partiet vill därför förändra organisationen. Det skriver tre tunga (C)-politiker i ett gemensamt uttalande.

– Vi vill bygga en ny ledningsorganisation underifrån för vi vill ha starka lokala ledningar på sjukhusen med tydliga mandat skriver de i ett pressmeddelande.

val 2018 Örnsköldsvik

Börjar i Örnsköldsvik

Det är partiets toppnamn i regionvalet Jonny Lundin, kommunalrådskandidaten i Örnsköldsvik Anna-Britta Åkerlind och regionpolitikern Roger Byström som undertecknat skrivelsen. Därmed ställer de sig bakom kraven från Ångermanlands läkarförening på en förändrad organisation.

– Allt behöver dock inte organiseras på samma sätt vid länets tre sjukhus, Centerpartiet påbörjar förnyelsen i Örnsköldsvik säger politikerna i pressmeddelandet.

De mindre sjukhusen drabbades

SVT: Ni var med och införde länsklinikorganisationen varför vill ni riva upp den nu?

– Den utvärdering som gjorts visar att den har stora brister och då får man ju inte vara sämre än att man kan ändra sig, säger Anna-Britta Åkerlind, oppositionsråd i Örnsköldsvik.

– Länsklinikorganisationen har inte genomförts på det sätt som var tänkt. Det har i alla fall inte fått de effekter som tänkts. Den ledde till ett värre stuprörstänk och det har drabbat de mindre sjukhusen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

val 2018 Örnsköldsvik

Mer i ämnet