Sundsvalls stadshus ingår i försäljningen Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Castellum säljer sitt fastighetsbestånd i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Fastighetsbolaget Castellum avvecklar nu sitt fastighetsägande i Sundsvall. Tjugo fastigheter säljs till fastighetsaktiebolaget Lilium .

I ett pressmeddelande skriver Castellum att affären också innebär förvärv av sex fastigheter i Linköping. Till och frånträde sker första mars.

Försäljningspriset i Sundsvall uppgår till 3,3 miljarder kronor.

– Affären innebär att vi koncentrerar vår portfölj till starkare tillväxtområden och städer. Det ligger i vår långsiktiga strategi att fortsätta växa och öka beståndets kvalitet och densitet genom såväl projekt som förvärv, säger Henrik Saxborn som är vd på Castellum.

CASTELLUM

Visa

Castellum köpte konkurrenten Norrporten under våren 2016. Norrporten hade huvudkontor i Sundsvall och ägde de fastigheter i Sundsvall som Castellum nu säljer.

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. De har sitt huvudkontor i Göteborg och finns i ett 20-tal städer i Sverige, Köpenhamn och Helsingfors.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer