Kerstin Wikman och Örnsköldsviks sjukhus. Foto: SVT

Chefen för BB i Örnsköldsvik hoppar av

Uppdaterad
Publicerad

Chefen för BB/gynekologi/förlossning vid Örnsköldsviks sjukhus, Kerstin Wikman lämnar sitt uppdrag. Ett tråkigt besked, enligt länsklinikchefen Marju Dahmoun.

Vid 08-tiden på torsdagsmorgonen meddelades personalen på avdelningen BB/gynekologi/förlossning vid Örnsköldsviks sjukhus om att Kerstin Wikman beslutat sig för att lämna sitt uppdrag som enhetschef.

Marju Dahmoun, länsklinikchef för kvinnosjukvården i Västernorrland, närvarade på mötet. Hon beskriver klimatet.

– Kerstin har varit en jättebra chef, hon är mycket omtyckt. Vi är ledsna över hennes beslut. Det låg sorg över hela arbetsplatsen idag.

”Jobbet har varit ansträngande”

Kerstin Wikman har varit chef inom sjukvården i nästan 20 år, och i sju år har hon varit chef på Örnsköldsviks sjukhus. Marju Dahmoun berättar att Kerstin Wikman haft funderingar på att lämna sitt uppdrag under en längre tid.

– Kerstin har varit tveksam sedan tidigare om att förlänga sitt avtal. Hon tycker att jobbet har varit ansträngande, att det varit en mycket administrativ börda, säger Marju Dahmoun.

Många organisatoriska förändringar

Sjukvården i Landstinget har den senaste tiden genomgått många organisatoriska förändringar, särskilt när det gäller kvinnoverksamheten. Marju Dahmoun vet inte om förändringarna påverkat Kerstin Wikmans beslut, men hon vet att det varit svårt för personal.

– Det är många förändringar. Allt det här kräver ju anpassning, säger Marju Dahmoun.

Kerstin Wikman har uppsägningstid på sex månader. Länsklinikchefen Marju Dahmoun berättar att Kerstin vill ha en snabbare lösning.

Länsklinikchefen Marju Dahmoun kikar redan på ersättare.

– Vi har haft kontakt med folk som varit intresserade av platsen. Vi kan inte ge ett namn, men vi har goda förhoppningar på att hitta en bra lösning, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer