Inspektionen genomfördes vid lunchtid och miljökontorets inspektörer fokuserade på uteserveringar. Man besökte 16 restauranger och på de flesta håll var inspektörerna nöjda med de åtgärder som man vidtagit för att undvika smittspridning.
– En restaurangägare hade lite tight mellan borden och ska titta på en ny lösning, säger Yvonne Sellstedt, livsmedelsinspektör på Sundsvalls kommun.
Vidtagit åtgärder
Inspektörerna kan rapportera om en rad åtgärder som vidtagits på restaurangerna.
– Man har plockat bort bord, man rengör betalstationer med sprit och har ordnat med linjer på golvet så att det inte ska bli kö.
Smittskyddsläkaren avgör
Ytterst är det smittskyddsläkaren som avgör om en restaurang bedriver verksamheten på ett sätt som följer reglerna och som även kan stänga restauranger om förhållandena inte anses vara godtagbara.
Hör livsmedelsinspektören om restauranginspektionen i klippet.