Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Dahlén bakom Timrås derbyseger

Uppdaterad
Publicerad

Säsongens första derby. Då klev Jonathan Dahlén fram:

Med sina dubbla mål banade han vägen för Timrås 4-1-seger över Modo.

Modo hade en flygande start med fyra raka segrar i hockeyallsvenskan och allt såg väldigt ljust ut. Men den senaste tiden har varit allt annat än muntert.

Klubben hade i stället fyra raka förluster inför länsderbyt mot ett serieledande Timrå, som fått se sig betvingade i sina två senaste matcher.

Och trenden vände inte mot länsrivalen. Utan Timrå kunde via sin 4-1-seger befästa sin serieledning och förlänga Modos förlustsvit till fem matcher.

Dahléns första fullträffar

Återvändaren Jonathan Dahlén visade bland annat vägen och noterades för sina första mål för säsongen. Han inledde målskyttet när han för kung och fosterland måttade ett skott men bommade. Pucken fick han ändå med sig och tryckte in ledningen i den första perioden. 

– Otroligt skönt, speciellt när man ta i allt man har för att bomba upp den i krysset och missar skottet och så får man öppet mål då blir det lite extra skönt, säger han till C More.

Hans andra mål kom i början av den tredje perioden efter att Filip Hållander snappat upp en för lös Modopassning, sedan serverade han Dahlén som kunde smälla in sitt andra mål för kvällen.

Modo straffat av misstag

Dahléns första mål var det enda i den första peioden. Modo fick sedan en fin start på den andra perioden när Tim Wahlgren tryckte in kvitteringen. Kvitteringsglädjen blev bara knappa tio minuter lång, då hittade Erik Karlsson, i powerplay, in ledningspucken.

I den tredje perioden ryckte Timrå ifrån. Dahléns andra mål kom efter en minut. Sedan bjöd Modos Tobias Aronsson Erik Karlsson på matchens sista kasse, 4-1-målet. Han slog den rakt i gapet på en mol allena Karlsson som drog Modos målvakt Erik Hanses och lade in också sitt andra mål för matchen.

– Vi är noggranna i dag. Vi spelar precis som vi vill göra, vi är intensiva, vi vårdar pucken och vi lägger ner pucken på rätt ställen, säger tvåmålskytten Erik Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.