Daniel Kindberg. Foto: Bildbyrån

Daniel Kindberg blir BB-ockupant i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

När BB-ockupanterna i Sollefteå på torsdag firar ockupationens treårsdag blir det tillsammans med en av Sveriges mest omskrivna på plats – Daniel Kindberg, ÖFK:s tidigare ordförande, har anmält sig som ockupant.

I ett sms till SVT Västernorrland bekräftar Kindberg själv uppgiften att han ska ockupera på torsdag. Han skriver att anledningen är att han bott i Sollefteå i 14 år och att två av hans söner är födda på sjukhuset.

Kanske deltar i firandet

”Jag sympatiserar med de som kämpar för sjukvård i glesbygd” skriver Kindberg och tillägger att han inte utesluter att han även kommer vara på plats under själva firandet på kvällen.

Daniel Kindberg dömdes i höstas för grov ekonomisk brottslighet till tre års fängelse av Ångermanlands tingsrätt. Målet är överklagat till hovrätten, men ännu är inget datum utsatt för detta.

Misstänks även för mutbrott

Nyligen stod det klart att Riksenheten mot korruption utreder ett ärende om misstänkt mutbrott som rör Daniel Kindberg. Det är brott som misstänkts ha begåtts under hans tid som vd för kommunala Östersundshem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ockupationen av Sollefteå sjukhus

Mer i ämnet