Avråder från att resa till ett land om det finns mer än 30 smittade per vecka. Foto: Johan Nilsson/ TT

Danmark avråder från alla utlandsresor – utom till Västernorrland och Västerbotten

Publicerad

Grannlandet i söder avråder från alla icke-nödvändiga resor till hela världen – utom till Västernorrland och Västerbotten. Det visar de danska resevägledningar som Udenrigsministeriet, motsvarigheten till Sveriges Utrikesdepartement, uppdaterade under torsdagen.

Udenrigsministeriet avråder från att resa till ett land om det finns mer än 30 smittade per vecka per 100.000 invånare, rapporterar Ekstrabladet. Nytt på listan över orange områden där inresa avråds är Grekland, Tyskland och Norge samt tre svenska regioner. Men kvar på listan över tillåtna områden är fortfarande Västernorrlands och Västerbottens län.

Fram till den 29 oktober har 137 personer avlidit efter att ha insjuknat i covid-19 i Västernorrland och 2141 personer har konstaterats smittade. Totalt bor 245.380 (2019) personer i länet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer