Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se klippet där dansarna uppträder med sina mammor. Foto: Ola Kjelbye

Mammor möter sina barn i dansföreställning

Publicerad

Teaterns branschträff pågår för fullt och i en fullsatt konsertteater i Sundsvall visades föreställningen DNA, Dansa Nära Anhörig. Föreställningen griper tag i frågan om mammor och relationen till deras barn. Hur nära får man komma? Hur många frågor får man ha?

Ur intervjuer med fyra mammor kom dansföreställningen DNA till liv. Koreografen Tove Sahlin har arbetat tillsammans med skådespelare från Backa teater i Göteborg med ett ljud- och dansverk där fyra mödrar möter sina respektive barn.

Malin Holgersson står för intervjuer, idéarbete och dramaturgi. Tove Sahlin står för koreografi, idéarbete och regi. Foto: Ylva Holmgren, SVT

  – Det är som en metafor nästan. Känner jag min mamma? Vet jag hennes fullständiga berättelse? Jag tycker att det är de stora berättelserna som ligger här på golvet idag, säger Tove Sahlin, koreograf.

Närgångna intervjuer

Malin Holgersson intervjuade de fyra mammorna och ställde frågor som var väldigt personliga och intima.

  – Varje människa har ju så enormt mycket inom sig, många berättelser och öden. Jag älskar att prata med folk, eller jag är besatt av det, skrattar Malin Holgersson.

Hon fortsätter:

– Samtalet! Att sitta ned och verkligen ta in en person, det är fantastiskt!

I klippet ovan ser du dansarna uppträda med sina mammor och koreograferna berättar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer