Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör hur paret Berit och Sven Bergqvist i Laggarberg fick rätt mot fiberjätten IP-Only. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

De vann mot IP Only – slapp betala dyrt för att häva avtal

Uppdaterad
Publicerad

Efter två års väntan tröttande Sven och Berit Bergqvist i Laggarberg – trots löften från fiberjätten blev det aldrig någon fiberkabel. De vände sig då till Allmänna reklamationsnämnden. Nu har IP Only rivit avtalet – utan kostnad.

Sven Bergqvist har alla papper framför sig på köksbordet. Han är nöjd med det senaste beskedet i den segdragna historien om dragning av IT-fiber till hans och hustrun Berits hus i Laggarberg, Timrå.

Likt många i området tecknade tecknade paret våren 2017 avtal om fiberdragning för internet till huset med företaget IP Only.
Runt 20 000 kronor skulle det kosta.  Avtalet var på 24 månader och inom ett år skulle fiberanslutningen vara på plats, lovade företaget.

Ville få avtalet hävt

Men installationen dröjde, och till slut vände sig Sven till företaget och bad om att få häva avtalet.

Det skulle gå bra, svarade IP Only, men bara under förutsättning att Sven och hans fru betalade nära 7 000:- för det arbete som hittills lagts ner.

Det var inget som varken Sven eller Berit var beredda att göra, och i september vände sig Sven till ARN,  Allmänna reklamationsnämnden med sitt ärende. 

IP Only backade

ARN gav Sven och Berit rätt, och i ett mail förklarar IP Only att avtalet nu är annullerat och man inte har några ytterligare krav på paret.

En seger, men å andra sidan fortfarande ingen fiber till huset, men det löste sig snabbt.

Ett konkurrerande företag har börjat planera för att dra fiber till huset, och redan inom några veckor ska grävningarna inledas.

Dessutom till ett betydligt lägre pris, konstaterar Sven.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar fiberutbyggnaden

Mer i ämnet