Foto: TT/Facebook

”Det är en jävla SKANDAL”

Uppdaterad
Publicerad

Råttinvasionen i Johannedal väcker starka känslor. ”Det är en jävla SKANDAL”, skriver en person och kommunens facebooksida översvämmas av arga kommentarer.

Det här är ett axplock av kommentarerna om råttinvasionen som finns på Sundsvalls kommuns facebooksida. Det vimlar av vittnesmål om närgångna råttor och de flesta efterlyser omedelbara åtgärder:

”Det är en jävla SKANDAL för oss som bor här. Kan inte sitta ute på utemöbeln med dörren öppen eller vädra ett fönster för att då har man råttor i huset. Hela sommaren blir förstörd för oss boende.”

Råttinvasionen i Sundsvall

”Det är fruktansvärt. De är överallt, stora som as och de är runt husen, vi tror att vi har en i väggen nu och det låter och rasslar och man är livrädd att den ska komma in. Igår låg det en och skrek under bron.”

”Fy vad fruktansvärt, som en mardröm. Otroligt att det gått så långt.”

”Men så hemskt, fy!”

”Barnen på min sons dagis får inte sova eller äta mellis ute längre pga råttorna.”

”Idag hittade vi en råtta under sparklådan i köket och undrar om det är till kommunen vi ska skicka räkningen på den akuta åtgärden..”

”Nu måste kommunen agera med bestämda åtgärder..”

”Fy vad äckligt! Hoppas de inte sprider sig till Matfors bara... bläääää”

”Var precis och slängde skrot i Johannedal och det kryllade av ganska orädda storråttor”

”Stora som katter och inte ett dugg skygga.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Råttinvasionen i Sundsvall

Mer i ämnet