Felicia Gillström hittar råttor under diskbänken. Det är inte första gången. Foto: Fredrik Israelsson, SVT

Råttor har flyttat in i Felicias hus

Uppdaterad
Publicerad

Råttinvasionen i Johannedal utanför Sundsvall fortsätter. Hos Felicia Gillström har råttorna flyttat in i huset och familjen får räkna med att hitta döda råttor under diskbänken när man vaknar på morgonen.

På torsdagsmorgonen var det dags igen. Felicia Gillström hittar den andra råttan under diskbänken i villan i Johannedal.

– De förstör jättemycket. Diskmaskinen har gått sönder, det luktar piss i källaren och de har kommit in i huset och vi vet inte hur många de är, säger hon och stoppar den döda råttan i en plastpåse och slänger den i soptunnan.

Råtthål i rabatten

Råttan har antagligen dött av det gift som placerats ut i anslutning till huset.  Men trots de åtgärder man vidtagit dyker det upp nya råttor och i rabatten utanför huset har råttorna grävt gångar.

– Här har de gjort ett hål där de tar sig in i huset, säger Felicia och visar ett råtthål bland rosorna.

– Det verkar som om de bor i grunden och vi blir inte av med dem, säger hon uppgivet.

Ohållbar situation

Det är sommar och varmt men Felicia stänger snabbt dörren, inte ens familjens katter skrämmer råttorna. Felicia tycker att situationen har blivit ohållbar.  

– Det känns för jävligt helt enkelt, man funderar över vad man ska göra åt saken men man känner sig handfallen.

Borde blivit informerade

Råttinvasionen misstänks ha utlösts av att en närliggande återvinningsanläggning stängdes. Felicia är kritisk till att de boende inte informerades i förväg.

– De borde ha hört av sig till oss innan de började flytta anläggningen och förvarnat oss i området om att det kanske kommer råttor, tycker hon och är inte nöjd med hur Sundsvalls kommun hanterat råttinvasionen.

– Inte till en början. Som jag har förstått så försöker de nu men de kunde gjort så mycket mera från start, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Råttinvasionen i Sundsvall

Mer i ämnet