Eva Carron, biträdande kommundirektören i Sundsvall, lovar att samordna jakten på råttorna. Men hon lovar inget möte med de boende i området. Foto: SVT

Nu ska kommunen samordna råttjakten i Johannedal

Uppdaterad
Publicerad

– Vi tar till oss av kritiken. Biträdande kommundirektören i Sundsvall, Eva Carron, utlovar nu en samordning av jakten på råttorna i Johannedal.

Eva Carron anser inte att kommunen formellt sett brustit i sitt ansvar när det gäller råttinvasionen i Johannedal.

– När jag tittar på vad vi ska göra i en sån här situation och vilket formellt ansvar vi har, kan jag inte se att vi gjort något fel, säger hon.

Råttinvasionen i Sundsvall

Samtidigt har Eva Carron förståelse för den frustration och maktlöshet som många av de boende i Johannedal känner och hon tycker inte att det är bra att Anticimex upplever att kommunen är ointresserad av råttfrågan.

Ska kalla till möte

– Jag kan bara beklaga att de känner att de inte fått någon respons från oss, konstaterar hon.

Eva Carron säger att kommunen nu tar till sig av kritiken och ska kalla till ett samordningsmöte med de aktörer som jobbar med råttsaneringen i Johannedal.

– Vi ska kalla till ett möte så snart det är möjligt. Det är det minsta vi kan göra.

Lovar inget möte med de boende

SVT föreslår även ett möte för de boende i Johannedal vilket Eva Carron inte direkt utlovar men inte heller ser som någon omöjlighet, även om hon samtidigt tycker att kommunen skött informationen på ett bra sätt.

– Jag har uppfattningen att vi varit aktiva med att informera, säger hon.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Råttinvasionen i Sundsvall

Mer i ämnet