Skattehöjning eller besparingar – hör vad Isabell Mixter och Vänsterpartiet tycker. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Isabell Mixter (V): ”Det här ska bli kul”

Uppdaterad
Publicerad

När vänsterpartiets gruppledare Isabell Mixter tog till orda i budgetdebatten i regionfullmäktige var det med orden ”Det här ska bli kul”.

– Ja, det det ska bli uppfriskande att höra de andra partiernas förslag till lösningar, säger hon.

Men även om Isabell Mixter (V) såg fram mot  debatten, så säger hon sig samtidigt vara djupt bekymrad över situationen för vården i regionen.

”Ojämlikheten kommer öka”

– Ja, både vi och andra regioner står inför stora utmaningar, men gör man inget nu och tillför resurser till välfärden så riskerar vi en situation där antalet privata vårdgivare ökar.

– Det kommer bara öka ojämlikheten i samhället, vänsterns gruppledare. 

Vänsterpartiet är det enda partiet i regionfullmäktige som tydligt föreslår en skattehöjning. V vill höja skatten med 65 öre vilket skulle ge 325 miljoner.

Försämrad vård

– Det är osannolikt, tror vi, att spara 600 miljoner utan att det blir försämringar i vården, därför föreslår vi en skattehöjning, säger Isabell Mixter.

Samtidigt räcker det inte med att höja skatten.

– Vi måste satsa på personalen för att komma åt de höga kostnaderna för inhyrd personal, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.