Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Om det visar sig att Bodil Hansson varit jävig och brustit i de rutiner hon själv varit med och tagit fram var det rätt att avgå, säger Alicja Kapica (M). Foto: Hans Lindblom SVT

”Det var rätt att avgå” – oppositionen tycker att fokus legat på sakfrågan

Publicerad

– Vi har haft fokus på sakfrågan och stämmer jävsanklagelserna var det rätt av Bodil Hansson att avgå, säger Alicja Kapica (M), oppositionsråd i Sundsvall.

I morgon ska den utredning presenteras som har gått till botten med konsekvenserna av socialdemokratiska kommunalrådet Bodil Hanssons relation med en åtalad tidigare vd för det kommunala bolaget Skifu.

Alicja Kapica är möjligen förvånad över att beslutet att hoppa av sina politiska uppdrag kommer nu men hon vill vänta med ytterligare kommentarer tills att hon tagit del av utredningen. Hon tycker också att Hansson kunde ha avgått tidigare om uppgifterna om jäv som hittills sipprat fram stämmer.

Toppchef i mutskandal i Sundsvall

– Men det får vi uttala oss om i morgon, säger hon.

I klippet kommenterar Alicja Kapica dagens besked.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Toppchef i mutskandal i Sundsvall

Mer i ämnet