Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Bodil Hansson (S) om det hemliga förhållandet med mutmisstänkte vd:n Foto: Ylva Holmgren SVT

Bodil Hansson (S) om hemliga förhållandet med mutmisstänkt vd: ”Jag har burit på det här i två års tid”

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvalls kommunalråd Bodil Hansson (S) hade under en period ett hemligt kärleksförhållande med den nu mutbrottsåtalade före detta vd:n i det kommunala bolaget SKIFU.

Trots att hon ska ha utsatts för påtryckningar har uppgifterna om relationen inte blivit kända förrän nu.

– Jag menar att det inte alls har påverkat, säger Bodil Hansson om kommunledningens hantering av mutmisstankarna mot ex-vd:n. Hör henne här.

2020 sitter Johan Nikula som styrelseordförande i Skifu och får då höra rykten om oegentligheter inom bolaget. Kort därefter lämnar den nu mutmisstänkte vd:n sin post och några månader senare polisanmäls ex-vd:n misstänkt för mutbrott och trolöshet mot huvudman.

Några veckor senare får Bodil Hansson sms från den förre vd:n.

Underförstått

 – Jag fick ju meddelande december 2020, några veckor efter polisanmälan hade gjorts och de handlade om att jag borde avsätta Johan Nikula som är ordförande i Skifu och också den som lämnat in polisanmälan. Det var underförstått att om jag inte agerade så skulle media få ta del av den sms-konversation som jag och vd:n hade haft, säger Bodil Hansson.

SVT har sökt men inte nått den mutbrottsmisstänkte vd:n.

I klippet berättar Bodil Hansson bland annat om varför ingen polisanmälan gjordes och om sina framtidsplaner.

Några av de sms som Bodil Hansson fick från ex-vd:n sedan Skifus styrelse börjat nysta i mutanklagelserna mot honom. – Jag har burit på det här i två års tid, säger Bodil Hansson. Foto: Ylva Holmgren SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Toppchef i mutskandal i Sundsvall

Mer i ämnet