Polisen genomsöker brottsplatsen och området runt i kring med hund. Foto: SVT/Ylva Holmgren

Detta har hänt: Knarkaffär slutade med dödande knivhugg – 17-åring misstänkt för mordet i Johannedal

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern skulle köpa droger i Johannedal tidigare i höstas, men på platsen knivhöggs han så pass svårt att han senare avled på Sundsvalls sjukhus. En 17-årig narkotikaförsäljare kunde gripas efter drygt vecka och åtalades i början av november misstänkt för mordet.

Detta har hänt:

8 september

En man i 30-årsåldern påträffas svårt skadad i Johannedal norr om Sundsvall. Han avlider senare på sjukhus. Polisen bekräftar att mannen huggits med ett stickvapen och en förundersökning gällade mord inleds.

16 september

Polisen griper en man på sannolika skäl misstänkt för mord – den högre misstankegraden.

19 september

Åklagaren begär en 17-årig pojke häktad misstänkt för knivmordet och häktningsförhandlingen hålls samma dag. Enligt åklagaren förekommer pojken i belastningsregistret men inte för ”någonting av den här kalibern”. Rätten bifaller åklagarens begäran och pojken häktas mot sitt nekade. 

1 november

17-åringen åtalas misstänkt för knivmordet i Johannedal. Ett av åklagarens vittnen är en ung kvinna som pojken ska ha anförtrott sig till efter mordet.

2 november

Polisens förundersökning offentliggörs och SVT Nyheter Västernorrland sammanfattar mordkvällens händelseförlopp: ”Gick för att köpa kokain för 1000 kronor – glömde pengarna”.

I förundersökningen framgår det även att 17-åringen är en van narkotikahandlare.

11 november

Rättegången inleds och åklagare Jens Göransson anser att bevisläget ser gott ut. Pojkens försvarare, Daniel Nordfjell, menar däremot att händelsen var en olycka

14 november

Den sista rättegångsdagen avslutades vid lunchtid. Åklagaren yrkade på att pojken, trots sin ålder, i första hand ska dömas till fängelse för mord och i andra hand sluten ungdomsvård.

Vittne kan knyta misstänkte 17-åringen till mordet i Johannedal

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den svårt skadade mannen hittades i ett bostadsområde norr om Sundsvall, och hans liv kunde inte räddas. Omgående inledde polisen en förundersökning om mord och brottsplatsen spärrades av för kriminalteknisk undersökning. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Johannedal

Mer i ämnet
Mer Västernorrland
Mer Nyheter