Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen i 30-årsåldern attackerades utomhus med ett stickvapen och fick så svåra skador att hans liv inte kunde räddas. Polisens utredningsledare Josefine Perming Tenqvist efterlyser fler tips och upplysningar kring dådet. Foto: Ylva Holmgren SVT

Polisen: Den mördade mannen attackerades med ett stickvapen

Uppdaterad
Publicerad

En man påträffades svårt skadad på torsdagskvällen i Johannedal norr om  Sundsvall. Mannen avled på sjukhuset av sina skador.

Ingen misstänkt är ännu gripen. Polisens utredningsledare Josefine Perming Tengqvist bekräftar att mannen huggits med ett stickvapen – hör henne i intervjun här.

Under torsdagskvällen kom ett SOS-samtal om att en svårt skadad man påträffats i Johannedal, Sundsvall. Polispatruller och ambulanser åkte till platsen.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han senare avled av sina skador. Anhöriga är underättade om händelse.

Misstänkt mord i Johannedal

Området avspärrat

Med anledning av de skador mannen hade har en förundersökning inletts gällande mord. I området där mannen påträffats finns ett antal avspärrningar och polisen ber allmänhet som rör sig i området att respektera dessa avspärrningar.

Utöver detta har sedvanliga utredningsåtgärder vidtagits under kvällen och natten. I nuläget finns ingen misstänkt i ärendet.

Se SVT Västernorrlands Kristin Hånells rapport från platsen på fredagsmorgonen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är väktare på plats och bevakar området där det misstänkta mordet ska ha skett. Det är avspärrat på båda sidor om vägen. Foto: Kristin Hånell / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Johannedal

Mer i ämnet